Парада у Москви: Од тенка на даљински до чеда авијације?

0
500

Русија ће на војној паради поводом Дана победе над фашизмом показати своје најновије оружје, тенк “на даљински”.

Осим тенка “Уран 9”, на паради 9. маја којом Руси обиљежавају Дан побједе и одају почаст милионима страдалих у Другом свјетском рату, Путин планира да свијету покаже и своје друго најновије оружје које је тестирао током сукоба у Сирији.

Тенк на даљинско управљање опремљен је против-тенковским ракетама, топом и аутоматском пушком.

Биће приказани и најновији дронови, против-бродски пројектили, “робот тенк” “Uran 6” који чисти мине, који се одлично показао на сиријским ратиштима.

Руски портал Газета.ру наводи да “Уран 9” може сам да лоцира мету, али да коначну одлуку о пуцању доноси особа код које се налази даљински управљач и која се налази у оклопном возилу које од тенка може бити удаљено и до три километра.

С друге стране, даљински управљач од “Урана 6” може бити удаљен највише километар. Тај чистач мина, експлозивне направе активира на безбједној удаљености од трупа.

По први пут на паради ће бити представљено и специјално теренско возило за пјешадију, намијењено за превоз двије особе. Ријеч је о руском изуму популарног “квада”, који је опремљен и са аутоматском пушком. То мало возило намијењено је за истраживање посебно непрегледног и тешког терена, као и за брзе акције.

Такође, наводе добро упућени, Русија планира и да покаже дрон прилагођен за све временске услове “Корсар”, који може да се користи и за ракетни напад. Тај дрон може да лети и до висине од шест километара, највише 10 сати, а максимимални домет му је више од 160 километара.

Ако у Москви 9. маја буде лијепо и сунчано вријеме, видјеће се и шоу авиона, који укључује борбене авионе, бомбардере и хеликоптере. Такође, први пут ће “мигови 31” летјети наоружани најновијим суперсоничним ракетама, дизајнираним да униште носаче авиона.

И коначно, Путин ће показати и своје “чедо авијације” – нови “Сухој-57”, који је такође успјешно тестиран у Сирији.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име