Пет трикова да отјерате мраве из куће

0
780

Дођу у нашу кућу, намноже се и чини нам се да никако не можемо да изађемо са њима на крај.

А колико се само изнервирате када оставите зрнце нечег слатког било гдје у кухињи! За пола сата, то мјесто је потпуно прекривено мравима.

Дође вам да све држите у фрижидеру. Мада, питате се да ли је храна и тамо безбједна.

Покушавамо све и свашта, зовемо стручњаке за дезинсекцију. Резултат – кућа је напрскана некаквим отровима а мали подстанари, живи, здрави, као да се ништа није десило!

Дошло је прољеће и ето их опет! Овог пута, немојте прскати свој дом отровима, пробајте да их се ријешите на природнији начин.

Ево неколико савјета како да то урадите:

ЦИМЕТ – Мрави не воле мирис цимета и бјеже од њега.

Поспите цимет у праху по мјестима на којима се појављују. Када схвате да је цијела кућа “окађена” циметом, побјећиће напоље.

НАНА – Мрави беже од мириса нане. Ставите врећице чаја од нане на мјеста гдје мрави обично улазе, то ће их држати даље од вашег дома.

СИРЋЕ – Помијешајте алкохолно сирће са водом, сипајте све у пластични распршивач и напрскајте свуда гдје сте их примјетили. Ако је потребно, понављајте поступак на неколико дана, док мрави не оду.

ГРИЗ – Поспите гриз (може и крупно мљевени пиринач или кукуруз) на места које мрави посјећују. Када мрав поједе зрнце гриза, оно ће да набубри, па ће мрав угинути.

ЛИМУН – Попут сирћета, лимун веома смета мравима. Помијешајте га са водом и попрскајте по главним мјестима окупљања мрава.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име