Петиција ОЦ „Јахорина“ да повуче цјеновник који тјера локално становништво са планине!

0
1690

КО СМО МИ?

1) Ми смо група љубитеља планине који годинама долазе са сезонским картама у претпродаји,

2) Свих смо старосних категорија, вјера и нација,

3) Неки од нас су рекреативци, а неки професионални спортисти,

4) Већином смо запослени који користе своје слободно вријеме горе, а дијелом незапослени, студенти или пензионери који воле Јахорину,

5) Сваке године у септембру смо купили сезонске карте, не знајући хоће ли бити снијега,

6) Наше директне куповине сезонских карата су у билансу 2016. године највећа појединачна ставка ОЦ Јахорина, заједно са четворосатном картом, која је такође укинута,

7) Помажемо популаризацију скијања и обогаћење понуде ОЦ Јахорина и дајемо лијепу слику Јахорине у медијима,

8) Промовишемо олимпијске вриједности и сматрамо се насљедницима тих тековина,

9) Већином смо насељени у непосредној близини планине,

10) Неки од нас су препознатљиви симболи Јахорине више десетина година.

ШТА ДАЈЕМО ПЛАНИНИ?

1) Сваке године уплаћујемо велику суму новца за сезонске карте у тренутку у којем је тај новац највише потребан ОЦ

2) Стални смо гости већине угоститељских објеката на планини, а често и закупљујемо смјештајне капацитете за наше потребе,

3) Сваки наш сезонски годишње у просјеку генерира минимално 10 додатних дневних карата (неки од нас и 10 пута више, и то без икакве надокнаде!)

4) Већина нас користи друштвене мреже, преко којих ширимо добар глас и зовемо људе на Јахорину,

5) Доводимо госте, како приватно, тако и пословно, током цијеле године. Наши гости долазе по нашем позиву и нашој препоруци,

6) На волонтерској бази из чисте љубави према планини привлачимо нове генерације на Јахорину,

7) Ослонац смо за туристе за све информације и евентуалну помоћ на Јахорини у свим временским условима,

8) Увијек смо на располагању пријатељима из ОЦ и Горске Службе и свакодневно размјењујемо информације са њима,

9) Најредовнији смо на стазама у свим временским условима и преносимо у реалном времену услове на стази свим заинтересованима,

10) Упознати смо, примјењујемо, и промовишемо 10 ФИС правила.

ШТА ТРАЖИМО?

1) Желимо да се људима који су направили традицију скијања и који су најзаслужнији за њено постојање врати одузето право на бесплатно скијање послије напуњене 67. године. Ово је велика срамота! Ови су људи направили Олимпијаду на коју се сви позивају, а сад им се планина одузима!

2) Повољније дјечије ски карте или дизање границе за одрасле, од бар 14 година навише! Многи наши пријатељи се жале да неће моћи доћи на излет на Јахорину.

3) Желимо враћање претпродаје сезонских карата! Одузимање овог права и ефективно поскупљење карте од 125% доживљавамо као тјерање са планине. Сагласни смо да је повећање потребно и сматрамо да је цијена од 550 КМ са паркингом, то јесте повећање од 45% у односу на прошлогодишњих 380 КМ са паркингом , опција на коју можемо тешка срца пристати.

4) Враћање паркинг карте на 5 КМ и посебни услови за паркинг за карте са више дана. Са цијеном од 10 КМ се тјера локално становништво са планине.

Ова 4 захтјева су минимални услови које тражимо како би наставили сматрати Јахорину нашом планином и наставили бити за њу оно сто смо били до сада.

Сви ми смо за нове инвестиције и сви желимо да Јахорина постане још веће и још просперитетније скијалиште! Подржавамо све радове који се тичу побољшања услова на стази, а наравно посебно поздрављамо и увођење бесплатних карата дјеци из Источног Сарајева!

Молимо Вас да у коментарима додате и податке о другим скијалиштима, на којима, за мању цијену локалци имају сезонске. Ево један примјер:

Централна Италија, 50 км стаза, 32 вертикална транспорта од гондоле до осмосједа итд, сезонски 380 € локалцима. Значи дупло веће скијалиште, а јефтиније од Јахорине. А тамо ради и дупло више људи и то италијана које редовно плаћају око 2000 € бруто.

https://www.cimonesci.it/skipass-stagionale/

Петицију можете потписати на сљедећој страници: https://www.peticije24.com/peticija_oc_jahorini_da_povuce_cjenovnik_koji_tjera_lokalno_stanovnistvo

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име