“Петровдан нас окупља и надахњује” – СДС прославља крсну славу и рођендан странке (ФОТО)

0
1014

У Палама се данас одржава централна прослава крсне славе СДС-а – Светих апостола Петра и Павла и 29 рођендан ове странке.

У Цркви Успења Пресвете Богородице у Палама је служена Света литургија и обављено ломљење славског колача поводом крсне славе СДС-а, након чега су окупљени положили вијенце код Споменика палим борцима Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник СДС-а, Мирко Шаровић изјавио је да је ово велики празник са СДС и српски народ, те да овај датум треба да буде обиљежен у цијелој Републици Српској.

-Петровдан нас окупља и надахњује на јединство, а знамо да сваки напредак почиње јединством – рекао је Шаровић, те додао да су управо Пале посебно мјесто за СДС, дубоко укоријењено у свијест свих људи у Републици Српској.

Предсједник Главног одбора СДС-а, Милан Миличевић, изјавио је да је ово велики дан за Српску, дан када се показује јединство, одлучност и саборност, те додао да СДС  остаје на путу очувања Републике Српске.

Доскорашњи предсједник СДС-а, Вукота Говедарица, је изјавио да је позив српског народа прије 29 година родио Српску демократску странку која је касније, као најстарија политичка организација у Републици Српској и једина која је старија од РС, заједно са народом, створила Српску.

-Ми другог пута, осим саборности и јединства немамо и сигуран сам да ћемо са новим предсједником странке, господином Шаровићем и са свим људима који у срцу носе државотворну историјску СДС, оправдати позив народа који је данас сасвим јасан, позив на промјене које су Републици Српској и њеном народу потребне – рекао је Говедарица.

Предсједник ОО СДС-а Пале, Миодраг Ковачевић , изјавио је да су општина Пале, Република Српска и СДС јако тијесно повезани посљедњих 30 година.

-Република Српска је настала на Палама, први предсједник Републике и СДС-а је радио и живио у Палама, прве владе су настале у Палама, тако да је историја РС, Пала и СДС велика – рекао је Ковачевић, те изразио задовољство што је цјелокупно руководство СДС-а данас заједно у Палама.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име