Писмa читалаца: Да ли је живот на Палама безбједан? Ко ће нас заштитити од силеџија?

1
3813

У току јучерашњег дана у медијима се појавила вијест о младићу са Пала који је завршио на операционом столу болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, када му је одстрањена слезина, након што је, према његовим ријечима, приликом давања изјаве у Полицијској станици Пале, био брутално претучен.

На нашу адресу је стигло писмо суграђанина који жели да изнесе и своју страну приче. Писмо преносимо у цјелости.

“Ја, као савјестан грађанин Пала, не могу да трпим тортуру паљанских силеџија и ову прилику користим да Вам се обратим, те да вас обавијестим о њима и њиховим активностима. Ж.П. је неко ко је силовао прву комшиницу, старицу (70), мајку погинулог борца за шта је одлежао 15 мјесеци затвора. Његов отац је прије рата такође силовао жену. Поменути Ж.П. задужио се за већу суму новца код криминалаца са Пала, тачније 30.000 КМ дугују, због чега је са синовима изнуђивао паре од угледне самохране мајке из угледне породице како би вратио дуг. Износ новца који су тражили од самохране мајке је 30.000 евра, али изнуду нису успјели реализовати. План је био да и њима нешто остане кад дуг врате. Он је задњих година промјенио више послова, гдје се кратко задржавао јер је поткрадао власнике и вршио проневјере.

С.П. се дружи са криминалцима са Пала, лицима која се доводе у везу са убиством полицајаца у Сарајеву. У Палама је опште познато да С.П. дила дрогу.

Ж.П. и млађи К.П. су са Н.Ц. (који лежи у Зеници због разбојништва на Требевићу) напали полицајца у кафићу на Палама разбивши и расјекавши му главу флашама.

Малољетни К.П. вози нерегистровано ауто без положеног возачког испита и користи сваку прилику да се наруга полицајцима који врше своју дужност на подручју Пала, бјежећи приликом његовог заустављања. Ево, већ два дана гледам како та “жртва” С.П. полицијске бруталности дивља аутом по Палама и доводи у опасност све људе који ходају и возе аута по паљанским улицама.

Паљани овдје увелико причају да се овдје ради само о једној ствари, да се ови људи лажно представе као жртве, а у стварности су све осим жртве, и желе да из свега овога извуку корист. 

Сад се питам ко је сљедећи? Можда ја, или моја породица, или можда ваша? Запитајте се грађани Пала!

Ваш суграђанин

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име