Писма читалаца: Проблем мањка доктора у Дому здравља у Источном Сарајеву

7
2616

У склопу рубрике “Писмо читалаца” преносимо вам текст наше суграђанке, која је ово писмо послала на адресу наше редакције.

„Поштовани, обратила бих вам се као мајка једногодишњег дјетета и као трудница.

У нашем Дому здравља у Источном Сарајеву имамо једног доктора педијатра и једног гинеколога. Ничију струку ни знање не подцјењујем, али сматрам да један педијатар и један гинеколог не могу задовољити потребе грађана Источног Сарајева.

Наша дјеца су осуђена на једног педијатра, који није доступан увијек за сву дјецу (из оправданих разлога) и ми као труднице приморане смо да идемо код једног гинеколога.

У нади да ћете нам помоћи да се овај случај на неки начин ријеши, у корист нас грађана, унапријед се захваљујем“.

7 коментара

  1. Праве се зграде а здравственим радницима није уплаћено стаж и здрав. Осигурање ниједна зграда ништа не значи ако здрав.радници нису задовољни људи су најважнији

  2. Ovdje nema sta da se komentarise, sve je receno. Da je generalno RS u manjku sa kadrovima, ne samo u zdravstvu, nego u svim granama privrede, govori i cinjenica, da se po politickoj liniji zaposljavaju ljudi, pri tome nestrucni, a o staklenim fakultetima, koji nasu djecu uce necemu boljem nego sto su to bile adekvatne ustanove, koje se, na zalost, gase jer nisu profitabline i na teretu su budzetu. Ja sam inzenjer informatike, sa mnogim svjetski priznatim certifikatima tipa MCP, MCSA, MCSE, VCP-DCV, ITIL… i ne mogu da dobijem posao, na birou sam godinama. Zasto? Pa nisam podobno strucan… E Makarije, Makarije… svaka ti je zlatna, ka u Njegosa…

  3. Ljekara i med. sestara/tehnicara ce biti sve manje kod nas, sve vise na cadovima stranih jezika i u redovima za radne vize. Ocekujte jos ovakvih pisama i iz drugih krajeva Srpske. Kakav tretman zdravstveni radnici imaju sto od strane resornog ministra, sto od strane drustva u cjelini cudi da ih je jos i ovoliko ostalo.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име