Писма читалаца: Проблем власника паса у Источном Сарајеву

4
1571

У склопу рубрике “Писмо читалаца” преносимо вам текст наше суграђанке, која је ово писмо послала на адресу наше редакције.

„Као одговор на писмо једне читатељке Вашег портала, а као власник пса осјећам дужност да се обратим. Ставите се на мјесто нас, власника љубимца. Тај љубимац је члан наше породице, као што је и дијете.

Смета пас јер пролази стубиштем, смета јер је на паркингу (и ту се играју дјеца), смета у парку „Гаврило Принцип“, смета у парку изнад Дома здравља (близу школа), смета јер иде Спасовданском, смета јер иде Хиландарском. Смета на ливади преко пута парка, јер ту трче па се родитељи опет боје, јер туда пролазе у парк. Сад ја вас питам, гдје да идем са њим? Ево напишите ми конкретно локацију?!

Свако ко држи пса у стану вакцинише га редовно, сваки мјесец се пси чисте од вањских и унутрашњих паразита. Тако да ако сматрате да ми држимо бјесне псе у стану који нападају све редом на улици, то се већ коси са вашим здравим разумом.

Осуђујем власнике које не чисте за псом, осуђујем оне који не контролишу свог пса. Осуђујем родитеље који страше дјецу и хистерично га вуку даље од пса, јер пас је зла животиња која уједа, напада и једе малу дјецу. Осуђујем родитеље који док чувају дјецу у том истом парку „Гаврило Принцип“ оставе камару опушака иза себе. Осуђујем све који нису научени да смеће иде у канту, па било то кеса од смокија или псећи измет.

За крај да кажем да ово писмо није упућено појединцу, него свима који не воле псе и животиње уопште. И да питам за крај… Пошто дискриминишете мене и мог пса, хоћете да нам забраните боравак на јавној површини, гдје забране за нас нема, је ли то ЕУ о којој бесомучно пишете у коментарима на предходни чланак?”

4 коментара

 1. draga vlasnice psa da se zna:
  – prvo u normalnim sredinama umjesto kućnih ljubimaca vodaju se dijeca ,
  – drugo treba da znaš da ima djece sa posebnim potrebama koja se boje životinja ne bitno da li je to pas ili mačka i čiji bi roditelji volili da nemaju taj problem,
  – treće ne može se porediti životinja i dijete,
  – četvrto šta radite sa mladunčadima svojih kućnih ljubimaca,jer da ih čuvate ne bi imali ovoliko lutalica
  – nemoj se ugledati na EU ugledaj se na svoje pretke koji su bili pametniji od tebe
  i tako dalje da ne nabrajam više
  a ako već hoćeš da vodaš svoga psa stavi ga u auto i idi u planinu niko ti ne brani,

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име