Плантаго чајеви

0
1069

Тешко је наћи неки рационалан разлог због чега је Голф најбољи аутомобил, а Плантаго прави најбоље чајеве. Мислим, ако погледате рационално има и љепших и бржиш и удобнијих и јефтинијих аутомобила, баш као што има и јефтинијих чајева од Плантага.

Међутим, постоји нека неутврђена хемија између произвођача и потрошача. Ту хемију бих можда најлакше било описати на сљедећи начин.

Када спремим себи Плантаго чај код куће осјећам се као у свом омиљеном кафићу – гдје бих и хтио да будем. Када ми у кафићу донесу неки чај који није Плантаго – осјећам се као код куће, баш када тамо не бих хтио да будем.

Плантаго чајеви дакле нуде осјећај луксуза и квалитета који је сваком доступан. Већина других произвођача чајева вас просто понижавају ниском цијеном и јефтиним паковањем.

Шта значи кутија чаја за 1-2 КМ? Значи 5 фенинга по кесици која као да је побјегла из доба распада комунизма и да имате проблема са киселином у желуцу или лошом пробавом. Е то је оно што већина произвођача нуди. Попиј чај кад мораш!

Плантаго је бар дупло скупљи, али ви за додатно издвојену марку или двије добијате осјећај хедонисте (што је наравно смијешно), паковање из којег се кесице ваде једна по једна (као код чајева за кафиће) и осјећај да је свака кесица умотана са пажњом, дакле вриједна и пожељна. Укратко, Плантаго се пије из уживања, као и шољица црне кафе или као што је читање омиЉеног часописа викендом.

За 20 КМ пак можете да направите читаву малу чајџиницу од 6-7 кутија Плантаго чајева која у витрину уградбене кухиње даје истој ноту природности и домаћинске атмосфере, али и уредности и рационалности.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име