Почела производња новог Шкодиног модела

0
343
Фото: Н.Н

Први примјерци компакног хечбека Scala сишли су са фабричке траке Шкодиног погона Млада Болеслав у Чешкој.

Први Шкодин аутомобил који користи Volkswagenovu MQB-A0 механичку платформу представљен је крајем 2018. године на свечаности у Израелу, а купцима ће бити доступан у пет моторских варијанти – три бензинске, једној дизелској и једној ЦНГ верзији на метан.

Базични бензинац је троцилиндарски 1.0 ТСИ са 95 кс, затим следи 1.0 ТСИ са 115 “коња”, а у врху бензинске гаме је четвороцилиндарски 1.5 ТСИ са 150 кс. Они који се определе за дизел опцију, имају на располагању четвороцилиндарски 1.6 ТДИ са 115 кс и 250 Нм.

Пети мотор у понуди је 1.0 Г-Тец са 90 коњских снага, који осим бензина као гориво може да користи и компримовани природни гас (ЦНГ).

За пренос снаге у моделу Scala користе се 5-брзински и 6-брзински мануелни мењачи, као и седмостепени аутоматизовани мјењач са дуплим квачилом.

Шкода је саопштила да је захваљујући Volkswagenovu MQB-A0  механици у могућности да свој нови модел опреми савременим системима помоћи возачу који доприносе већој безбједности путника.

Међу њима су и асистенција за одржавање возила у оквирима саобраћајне траке којом се креће, упозорење на друго возило у “мртвом углу”, упозорење на наилазак другог возила са бока или отпозади, као и адаптивни темпомат.

Међу опцијама су и комплетни ЛЕД фарови и стоп светла.

Продаја Шкоде Scala почеће у другом тромјесечју 2019.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име