Похвала и награда за медицинску сестру Болнице „Србија“

1
2410

Директор ЈЗУ Болница „Србија“ Источно Сарајево Небојша Шешлија похвалио је и наградио медицинску сестру Јелену Ковачевић са одјељења Интерно 2 и то на приједлог главне сестре болнице Борјане Петровић.

Наиме, пар дана раније, наведена сестра је радећи редовну смјену у дежури , у поподневним сатима, дијелећи терапију, приликом аплицирања лијека примијетила да пацијент Б.Б. има анафилактички шок, тј тешку алергијску реакцију на лијек, ампицилин, који је био његова редовна терапија, али до тог дана није има никакву реакцију.

Пацијент је убрзо престао да дише и даје знакове живота, гдје је сестра упркос озбиљности ситуације захваљујући искуству и великој прибраности успјела да примјени технике оживљавања, позове дежурну  докторицу која је имала тежак случај у пријемној амбуланти, доста удаљеној од одјељења, те сестру са другог одјељења па су наставиле да раде реанимацију, ослободиле су дисајне путеве и практично су му спасиле живот. Дежурна докторица је такође брзо  дошла и терапијски збринула пацијента.

Пацијент се потпуно опоравио и за неколико дана дошао је у посјету и Јелени и свим осталим колегама донио торту као знак захвалности.

Главна сестра болнице Борјана Петровић похвалила је поступак сестре и предложила је да  буде награђена.

Из Струковног синдиката медицинских сестара и техничара поручују да овај примјер показује колика је улога и значај медицинских сестара и техничара у здравственом систему, а посебно их радује што је коначно дошла управа која је спремна препознати и похвалити овакав случај и дати примјер да се труд и рад исплате.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име