Полиција спријечила пијане возаче да дјецу возе на излет

0
238
Фото: РТРС

Саобраћајна незгода свакако је избјегнута, пред полазак основаца из Бијељине на излет у Србију. Редовном полицијском контролом, код два возача откривено је да су под дејством алкохола, а један од аутобуса није прошао технички преглед.

Возачи су замијењени. Стигао је нови аутобус, па су ученици основних школа Вук Караџић и Јован Дучић, ипак безбједно отпутовали.

Становници Бијељине огорчени су када је утврђено да су возачи који је требало да возе основце на излет, били у алкохолисаном стању.

Директор једне од школа објашњава да су уредно пријавили полицији полазак аутобуса, и да су одмах реаговали, када је код возача утврђено присуство алкохола.

Овде је приликом тестирања једног возача утврђено да је имао 0,35 промила алкохола у крви док је код другог утврђено да има 0,74 – навела је портпаролка ПУ Бијељина  Александра Марић.

– Полицијски службеник ме је обавијестио да има присуство алкохола код возача и ми смо тражили да се возач тај удаљи и да дође други возач. Убрзо је дошао други возач – додао је директор Основне школе “Вук Караџић” Бијељина Предраг Рачановић.

Изненађени и у Туристичкој организацији.

– Ја радим овај посао 22 године. Једном ми се десило прије 15 година да је један возач имао алкохола у крви и заиста послеиј тога ово да два возача исти дан имају, био је заиста шок – нагласио је директорица Туристичке агенције Маја Антић.

Шок је био и након што је утврђено да један аутобус није прошао технички преглед, па су морали да га замијене.
Након свега, дјеца су ипак безбједно отпутовала, а алкохолисани возачи одмах добили отказ.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име