Поучна прича о стрпљењу са проблемима

0
658

Одушевиће вас порука сиромашне старе баке – Дај Богу прилику да ти помогне, сачекај 3 дана!

Био је лијеп прољећни дан, мисли младе жене испунило је осјећање мира. Застала је на тренутак на врху степеница које су водиле на главну улицу, сада препуну људи који су журили на свој посао.

На старом мјесту, на почетку пролаза, сједила је стара продавачица цвијећа. Око њених ногу били су распоређени букети свјежег цвећа на раширеном новинском папиру. Продавачица цвијећа се смјешила, а њено старо, изборано лице сјајило је неком унутрашњом радошћу.

Без много размишљања млада жена се окренула, изабрала је један букет и упитала:

– Данас сте изгледа срећни?

– Зашто да не, одговорила је старица. Све је добро. Зар не?

Била је јадно одјевена и веома стара, њен одговор је изненадио жену.

– Па не можете доживјети ове моје године, а да немате невоље. Године и невоље иду увијек заједно, одговорила је. Али све вам је то као Исус и Велики петак, а онда је застала.

– Као шта? – упитала је жена.

– Као Исус и Велики петак. Када је Исус умро на крсту у петак, био је то најгори дан за Исуса. И кад се појаве невоље, ја се увијек тога сјетим. Јер тада себе подсјетим и шта се догодило са Исусом три дана касније. Тада је Исус устао из гроба – васкрснуо је из мртвих. Када ствари пођу како не треба, научила сам да не гунђам већ чекам три дана, јер тада све некако изађе на добро.

Млада жена се насмјешила у знак поздрава и пошла даље. Понијела је са собом малу лекцију о стрпљењу, и кад год дођу невоље или неприлике увијек се сјети ријечи: Дај Богу прилику да ти помогне. Причекај три дана.

Па ви овдје сједите већ годинама. И увијек сте насмјешени. Изгледа да се добро носите са својим невољама?

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име