Правила успјешног фарбања косе

0
565

Прије него што започнете фарбање, лице треба да намажете прво уобичајеном влажном кремом, а затим и тањим слојем вазелина. Погледате ли пажљиво фотографије познатих жена, видјећете да на њиховој коси није само једна нијанса. Већина њих фарба косу у више тонова, што чини да њихово лице изгледа свјетлије, а коса живља и раскошнија. 

Када примјењујете третман кератином, најбоље је да то чините непосредно послије фарбања. Шампон није једини производ за његу косе који треба да буде прилагођен искључиво фарбаним власима. То важи и за регенератор, али и заштитни спреј за боју као и спреј за заштиту косе од штетних УВ зрака, који могу да изблиједе и боју и косу.

Када се фарбате код куће важно је да поведете рачуна о томе да вам на лицу не остану тамни трагови фарбе. То значи да прије него што започнете фарбање, лице треба да намажете прво уобичајеном влажном кремом, а затим и тањим слојем вазелина. Премажите дијелове око чела, ушију и на врату. Кожа ће тако бити заштићена, а ако се догоди да на њу доспије фарба, одмах је обришите. Постоје неки заиста штетни састојци који се скривају у фарбама за косу, па би требало да то провјерите пре куповине.

Нарочито су штетни амонијак, угљени катран и олово-ацетат. Састојке попут амонијака (који исушује и пржи косу) и олово-ацетат (веома отрован) треба избјегавати у широком луку. Ако је икако могуће, користите најприродније боје за косу које постоје на тржишту. Фарбање у тамну боју мање оштећује косу него фарбање у свијетлу. Зашто? Када посвјетљујете косу увијек са ње скидате помало боје и влаге, док фарбањем у тамно само наносите нову боју.

Све жене које већ дуже вријеме немају природну боју косе знају да коса прије фарбања треба да буде прљава. То се објашњава чињеницом да боја не само што боље пријања на прљаву косу, већ и тиме што ако боју или хидроген наносите на свеже опрану косу они могу да спрже теме које је тада знатно осјетљивије.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име