Правила за шминкање препланулог тена

0
79

Посвијетљена коса од сунчевих зрака и кожа која је због препланулости беспријекорна знатно олакшавају његовање природног изгледа и даје нам осјећај праве свјежине. Ипак, то не значи да се морате одрећи своје мејкап торбице, поготово зато што су постоје бројни производи за шминкање који ће додатно нагласити љепоту осунчаног тена. Али постоје и нека правила шминкања:

  1. Хидратизирајте кожу

Након боравка на мору и сунцу кожу је потребно додатно хидратизирати јер су је сунчеве зраке и морска со дехидрирале. Хидратантна крема, а одаберите ону која вам одговара, такође је неопходна подлога за make-up

  1. Бронзер умјесто руменила

Боја руменила, ако га већ стављате, нека буде свјежија, на примјер боја брескве или нијансе ружичасте. Одлучите се за кремастија руменила  умјесто оних у праху, која можете понијети са собом, па тако и ако се догоди који неочекивани партy на плажи. Одлична замјена руменила за осунчани тен је бронзер.

  1. Крема у боји

Љети је у фокусу nude look, па тако за свакодневна издања заиста није потребно оптерећивати кожу лица тешким пудерима. Желите ли да ваше лице потпуно дише и буде неоптерећено осјећајем пудера на лицу, ваш избор може бити и крема у боји или ББ крема. Текући пудер или крема у боји неопходна су подлога за постојаност руменила, односно бронзера. Довољно је нанијети и врло мало пудера у камену.

  1. Њежне боје на уснама

Ружичаста и црвенонаранџаста идеалне су боје сјаја које ће још више истакнути лијепо осунчани тен. Тамнији ружеви на препланулом тену неће изгледати лијепо јер ће створити неприродан контраст. На усне можете ставити и балзаме  у боји.

  1. Сјене златних боја

Смеђе, бронзане и кестењасте нијансе стопиће се са кожом и непримјетно, али врло значајно нагласити очи. Желите ли њежније нијансе на очима, одлучите се за ружичасте, коралне или златне. Када су високе температуре, требало би избјегавати кориштење сјена јер ће се пресликати.

  1. Наранџаста на ноктима

За нокте је важно да су његовани, а када је тренд у питању ове сезоне хит су наранџасти тонови лакова, а брендови су припремили бројна изненађења и предивне топле сунчане нијансе наранџасте, али и занимљиве комбинације плаве.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име