Пред фочанском публиком комад о утицају друштвених мрежа

0
212

Глумци Народног позоришта Ужице извели су синоћ на сцени Градског позоришта Фоча представу „Како одржавати фикус” Огњена Обрадовића, у режији Југа Ђорђевића.

Бавећи се темом медијске експлоатације дјеце, ова представа кроз комичне елементе говори о савременој српској породици која занесена популарношћу постепено потпада под утицај друштвених мрежа.

Тема представе је врло актуелна јер говори о експлоатацији деце на телевизији. Заправо, инспирација је била телевизијска емисија у којој деца учествују у разноразним програмима и такмиче се, тако да је тема врло деликатна и болна. Свакако да представа има и духовитих момената, а смех у овој представи је као нека врста прочишћења“, изјавила је Тијана Караичић.

Ова млада глумица у представи тумачи лик мајке петогодишњег дјечака, око кога се плету амбиције, фрустрације и разочарања чланова његове породице.

„Играм мајку дечака који не говори. Она има проблем са тим али га потискује. То не признаје чак ни сама себи па ни породици, све док у једном моменту не експлодира због тог и других породичних проблема. У моменту када се то деси она је рањива те потпада под утицај своје мајке, а из немоћи како да и на који начин помогне свом детету, она креће линијом мањег отпора и са својом мајком почиње несвесно да га уништава”, казала је Караичићева.

Њен колега Душан Радојичић тумачи лик дјечаковог ујака, који једини упозорава на опасности медијског еспонирања сестрића који на крају представе пада у руке отмичара.

„Сматрам да су шоу програми посвећени младим звездама и звездицама заправо експлоатација деце. То је озбиљна ствар равна трговини људима и утиче на нечији живот који практично још није ни почео, јер га стављате у лик који није ни одабрао, све зарад неке личне користи која није концентрисана на дете”, сматра Радојичић.

Представа „Како одржавати фикус” премијерно је изведена прошле године у Ужицу, а њено гостовање у Фочи уприличено је у оквиру Јануарских духовних и културних свечаности.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име