Предавање о морбилама

0
159

Дом здравља Источно Сарајево организоваће данас предавање специјалисте инфектологије Љиљане Салате о теми “Шта знамо о морбилима”.

Вршилац дужности директора ове установе Тијана Гаврић Мичић изјавила је да је до сада на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево евидентирано двадесетак дјеце и одраслих обољелих од морбила.

“Углавном је ријеч о невакцинисаним особама и ово предавање је организовано управо с циљем да се скрене пажња на значај вакцинације, с обзиром на то да је ријеч о једној од најзаразнијих вирусних инфекција. Нажалост, немогуће је дати тачан број обољелих јер се неки одмах јављају у приватне клинике и ту се лијече, а неки иду директно у болницу `Србија`”, рекла је Мичићева Срни.

Она је још једном позвала родитеље да вакцинишу дјецу, додајући да је то једини начин да се заштити мали број малишана, који из одређених здравствених разлога, нису у могућности да се вакцинишу.

Мичићева је позвала суграђане да дођу на предавање, чији је почетак у 17.00 часова у Административном центру града Источно Сарајево, те да се додатно информишу о овом обољењу и превентивном дјеловању.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име