Предсједник Србије поручио Приштини: “Повуците варварске тарифе и одмах ћемо разговарати”

0
184
Фото: З. Жестић/Тањуг

Повуците своје варварске тарифе и одмах ћемо разговарати, поручио је вечерас предсједник Александар Вучић послије сједнице са премијерком и свим министрима Владе Србије.

– Онемогућавање трговине са Косметом представља најзначајнији покушај дестабилизације Србије, и ми смо због тога имали састанак – рекао је предсједник Србије Александар Вучић послије састанка са министрима у Влади Србије ,сазваног поводом јутрошњег упада РОСУ на сјевер Косова и хапшења Срба.

Додаје да је увођење такси антицивилизацијски чин.

– То је кршење слободе кретања, роба, капитала и услуга. Оно што су урадили, то су учинили из нама непознатих разлога, и то правдају тобожњом агресијом Србије на КиМ, а за то су добили подршку појединих земаља западних сила – рекао је предсједник Вучић и напоменуо да за то „имамо и конкретне потврде“.

– А да су у томе имали и подршку неких на западу, јасно нам је било након разговора с амбасадорима, јер, како смо схватили они Србију криве због тога што Косово није примљено у чланство – рекао је Вучић и додао: “Ни за шта друго нас не криве”.

– Ми треба да договоримо како ћемо координисати наше будуће акције и, најважније, како ћемо да помогнемо нашем народу на КиМ. Хистеријан у Приштини не престаје, они су нас оптужили за неуспјех у Интерполу. Али, не можете да нас ставите пред зид и да се правите да се ништа не дешава. Изјава Рамуша Харадинаја да Србија за мјесец дана мора да призна независност Косова, у супротном биће срушена власт у Београду. Он то није рекао сам. Они су дали бесу за таксе и да нема повратка назад, и мисле да ће за то да добију подршку у Вашингтону, и да ће ићи до изнемоглости да би показали да су постали држава 100 одсто, како се хвале у Приштини – рекао је Вучић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име