Представљена збирка пјесама „ Балада о недостајању“

0
491

Збирка пјесама “Балада о недостајању” аутора Горане Жижовић, која је ушла у најужи избор за награду “Алекса Шантић” Српског културног и просвјетног друштва “Просвјета” Мостар, представљена је вечерас публици у Источном Новом Сарајеву.

Жижовићева је новинарима рекла да је она главни јунак “Баладе о недостајању“, јер је већина пјесама написана на основу личних искустава и неких њених осјећања, али да је у неким пјесмама главни јунак и њена имагинација.

Неко би рекао да је то љубавна тематика, а то је уствари неко трагање човјека као социјалног бића. Мислим да се ту више ради о потрази за дјелићима себе, односно онога што смо успут негдје изгубили и који на крају проналазимо у некој особи или мјесту”, појаснила је Жижовићева.

Жижовићева је истакла да веома дуго пише поезију, те да је, како каже, једноставно пожељела да то подијели са другима, односно, онима који воле да се пронађу у тим емоцијама.

Професор на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву и рецензент Саша Kнежевић нагласио је да је “Балада о недостајању” прва збирка пјесама аутора који је остварен на свим животним пољима и сада има потребу да животно искуство искаже једном емотивном збирком.

Он је оцијенио да ауторка није запала у најчешћи проблем лиричара – једну врсту несигурности у исказивању осјећања која нису проживјели.

Збирка пјесама “Балада о недостајању”, која је изашла у издању Матичне библиотеке Источно Сарајево, требало би да буде представљена и на овогодишњем Сајму књиге у Београду.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име