Преминула Звездина легенда Душан Стаја Николић

0
126

Звездашку јавност потресла је вијест да је животну битку у 65. години изгубио легендарни фудбалер Црвене звезде Душан Стаја Николић.

Некадашњи везни играч, осим у дресу црвено-белих, траг је оставио и као тренер, кроз рад са бисерима клуба из Љутице Богдана, а уз своју Звезду остао је до посљедњег дана као активан члан секције ветерана.

Одлазак чувеног фудбалског “архитекте” никога није оставио равнодушним, а вишедеценијског пријатеља, уз бујицу емоција, присјетио се Владимир Петровић Пижон.

Сви смо погођени одласком нашег друга. Рођени смо у истом граду, одлично смо се познавали и феноменално дружили још од омладинских дана. Провели смо године играјући заједно у првом тиму. Од њега сам, као две године старијег, видео шта значи залагати се за дрес и грб. Био је велики борац, одан Звезди коју је неизмерно волео. Kренуо је и завршио фудбалски пут у вољеном клубу, до последњег дана био је међу саиграчима из најранијег периода каријере“, присјетила се четврта Звездина звезда.

Осим у Црвеној звезди, Стаја је траг оставио и у колијевци фудбала, Енглеској, гдје је носио дрес Болтона, а једну сезону играо је и мали фудбал за Kосмос.

Надимак Стаја добио је по Nobiju Stajsu, играчу који је играо слично њему, чврсто, оштро… Душан је био феноменалан фудбалер и још бољи човек, његов фудбалски живот и пут пример је данашњим генерацијама, а смрт је ненадокнадив губитак за све нас који смо га познавали“, рекао је Петровић.

Опело ће се одржати у понедељак, 17. децембра, на Новом гробљу у Београду од 14 часова, а сахрана је заказана за 14:30 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име