Преминуо посљедњи насљедник Николе Тесле

0
436

Најближи, до сада, живи рођак Николе Тесле, Вилијам Бил Тербо, преминуо је 14. августа у својој кући у Њу Џерзију, у својој 89. години, сазнаје Танјуг из извора блиских породици.

Никола Тесла је имао брата Данета и три сестре, најстарију Милку, старију Ангелину и најмлађу Марицу. Тербо је унук старије Теслине сестре, Ангелине.

Ангелина се удала за проту Николу Трбојевића и имали су петоро дјеце, три сина и двије кћерке. Сви су били факултетски образовани, а четворо су били доктори наука.

Ангелинин син, Никола Трбојевић је био Тербов отац. Био је проналазач. И данас су аутомобилски мјењачи базирани на једном од његових проналазака.

Вилијам Бил Тербо, рођен је 10. априла 1930. године у Детроиту. Послије дипломирања на универзитету, радио је у области свемирске и ракетне индустрије у Лос Анђелесу, а од 1973. до пензионисања. Супруга Бојана, из Србије, била му је и остала велика и стална подршка, до краја живота, у свему, а посебно у његовим активностима у промовисању живота и ђела Николе Тесле.

Тербо је често учествовао на међународним скуповима посвећеним Николи Тесли.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име