Превише волите, бринете, дајете се свијету, који ништа не пружа заузврат

0
404

Сви се умарамо, и не само у физичком смислу, тако, да понекад, остајемо без снага. Имамо жељу одустати од свега, предати се, окренути се од цијелог свијета. Али, није излаз.

Прочитајте овај текст, који ће помоћи да на умор погледате мало из другог угла. Дубоко удахните, читајте и дјелујте.

Свијет у којем живимо, веома исцрпљује. Он није захвалан. Уморни сте, чак и од тога што живите у њему. Уморили сте се јер превише волите, бринете, дајете се свијету, који ништа не пружа заузврат. Уморили сте се од неизвјесности.

Некада сте били пуни свијетлих нада, оптимизам је надмашивао цинизам, били сте спремни давати изнова, и изнова. Али, сломљено срце, неиспуњено неким обећањем, неуспјели планови све вас је то, постепено, враћало са небеса на земљу.

Свијет није увек био добар према вама, и губили сте више, него што сте добијали, а сада више немате никакву инспирацију да то поново покушавате…

Истина је да смо сви уморни. Свако од нас. Након одређених година, сви смо све више армија сломљених срца и болних душа, који очајно траже хармонију.

Желимо више, али превише смо уморни да тражимо. Не свиђа нам се гдје се сада налазимо, али сувише смо уплашени да почињемо нешто испочетка. Треба да преузмемо ризик, али бојимо се да се све око нас може, једноставно, распасти. На крају крајева, нисмо сигурни колико пута ћемо моћи почети све изнова.

Уморни од игара, које играмо, лажи које причамо, несигурности коју пружамо једни другима. Ми не желимо стављати маску, али и остајати наивним будалама, такође, нам се не свиђа. Преостаје нам да играмо мрске улоге и претварамо се, јер нисмо сигурни у свој избор.

Знам колико је тешко настављати нешто радити, и покушавати предузимати нове и нове акције када су менталне снаге на издисају. А они оптимистични идеали, његовани некада, сада изгледају безнадежни и глупи. Али, ево шта ја предлажем, кад сте већ толико близу предаји: направите још један покушај, посљедњим атомом снаге.

Ми много више волимо живот, него што можемо да замислимо, и то је неоспорна истина. У стању смо да дајемо више љубави, више наде, више страсти, него што дајемо сада. Желимо моменталне резултате, и предајемо се, ако не видимо ефекте. Осјећамо разочарење због недостатка повратне информације, и једноставно, одустајемо од свих покушаја.

Схватите да нико од нас не може бити инспирисан сваки дан. Сви се ми исцрпљујемо. Сви ми падамо у разочарења. Сви се умарамо. Чињеница, ако сте на измаку снаге и уморни сте од живота, уопште не значи да стојите у мјесту. Сваки човјек, којем сте се икада дивили, барем једном је осјетио пораз у потрази за својим сновима. Али, то га није спријечило да оствари своје циљеве. Не дозволите себи да одустанете без обзира шта год да сте радили, да ли су то свакодневни ритуали, или пак, реализација грандиозних планова.

Када сте уморни, крећите се полако. Крећите се мирно, без журбе. Али не заустављајте се. Уморни сте из сасвим објективних разлога. Уморни сте, јер много тога желите да радите и мијењате. Уморни сте, зато што растете. И једном, овај раст моћи ће вас заиста надахнути.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име