Истрага након пријетњи новинарки Еуроблица – Насилнику пријети до двије године робије

0
138
Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Полиција је покренула истрагу након пријаве да је новинарка ЕуроБлица и портала Српскаинфо Милкица Милојевић примила узнемирујуће пријетње од стране за сада непознате особе, чији ће идентитет бити утврђен у наредном периоду.

– Полицијски службеници Полицијске станице Бањалука предузимају оперативне и истражне мјере и радње са циљем идентификовања лица и расвјетљавања кривичног дјела угрожавање сигурности које је пријављено 14. фебруара ове године, а везано за пријетње посредством телефона упућених новинарки једног дневног листа у Бањалуци – саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Новинарка Милкица Милојевић изјавила је да су пријетње прије свега напад на редакцију ЕуроБлица и Српскаинфо и цијелу новинарску професију.

– Не сматрам се угроженом, али не смијемо пристати да пређемо преко оваквих пријетњи, јер ми радимо у интересу јавности. Створена је атмосфера у којој се потенцирају напади на новинаре и морамо рећи да тако нешто није нормално – изјавила је она и уједно позвала све новинаре који трпе било какав вид пријетњи да то обавезно пријаве полицији и Линији за помоћ новинарима.

О сазнањима је упознат и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пријетње су се односиле на текст објављен у ЕуроБлицу о судском поступку који се води против Бојана Будише, радника Фонда ПИО оптуженог за омогућавање уживања дрога.

Неколико часова након узнемирујућег позива у редакцију ЕуроБлица дошао је извјесни Милета П, а који се у оптужници бањалучког тужилаштва наводи као особа којој је оптужени Будиша омогућио уживање марихуане.

На питање новинара ко је позвао редакцију и пријетио новинарки, поменути Милета П. је одговорио: “Мој брат”.

Према Кривичном законику Републике Српске, за угрожавање сигурности може се изрећи максимална казна до двије године затвора.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име