Пријем за Филипа Лаловића који је освојио прво мјесто на математичкој олимпијади БиХ

1
940

За ученика деветог разреда Основне школе “Свети Сава” из Источног Новог Сарајева Филипа Лаловића који је освојио златну медаљу на Јуниорској математичкој олимпијади БиХ данас је организован пријем код начелника општине.

Филип је рекао да је веома поносан на остварени успјех на овако значајном такмичењу.

“Конкуренција је била веома јака, такмичило се 45 ученика из цијеле БиХ. Успио сам освојити прво мјесто, са 31 од укупних 40 бодова и пласирати се на Јуниорску математичку балканску олимпијаду која ће бити одржана у Грчкој”, нагласио је Лаловић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је за Филипа и прошле године организован пријем када је био први у Републици Српској, а сада је први у БиХ.

“Није мала ствар имати шампиона у математици у једној локалној заједници. То је показатељ да ће његов потенцијал тек бити искоришћен. Било би лијепо да је више таквих младих људи и у овој, и у осталим локалним заједницама”, истакао је Ћосић.

Он је нагласио да је основни капитал сваког друштва и локалне заједнице људски интектуални потенцијал.

“За општину Источно Ново Сарајево веома је лијепа вијест да је наш суграђанин Филип Лаловић освојио прво мјесто на математичкој Олимпијади на нивоу БиХ. То је доказ да се у тој школи квалитетно ради. Признање Филипу, као младом дјечаку, који ће сигурно бити перспектива ове општине, града Источно Сарајево, али и Републике Српске, али и његовим наставницима”, истакао је Ћосић.

Ћосић сматра да не морају сви имати завршен факултет – може се бити добар занатлија, пољопривредник, али битно је да човјек жели да ради и напредује.

Према његовим ријечима, сви инфраструктурни пројекти који се реализују неће имати смисла уколико не буде квалитетних појединаца у друштву, а вођени Филиповим примјером таквих поједнаца би требало да буде.

Наставник Основне школе “Свети Сава” Ненад Пејовић истакао је да је ово послије четири године круна напорног Филиповог рада.

“Радио је са мном, са професором Виданом Говедарицом, али радио је и сам и ово је највише његова заслуга”, истакао је Пејовић.

Јуниорска математичка олимпијада БиХ одржана је 12. маја у Високом.

1 коментар

  1. Свака част Филипу и његовом наставнику, али зар је месар Пајић, неписмени и нешколовани лик, задужен за школе и образовање. Види га само како поносно позира, као да је он паметњаковић, а не Филип! Зна се да је Пајић сарчио силне државне кредите и увалио своје бивше раднике да се у његово име кредитно задуже па још и сада за њега враћају кредите. Ето ко нам представља општину.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име