Пријете обилне падавине: Црвено упозорење упаљено за ове дијелове БиХ

0
962
Фото: Танјуг

Федерални хидрометеоролошки завод Босне и Херцеговине издао је црвено упозорење због обилнијих падавина за подручје Херцеговине и југозападне Босне.

Упозорење се издаје од данас до 21. новембра до 15 сати.

Акумулирана количина падавина која се прогнозира креће се између 40 и 80 литара по метру квадратном, а у Херцеговини локално и до 120 литара, саопштено је из ФХМЗ.

Падавине се очекују већ данас од вечерњих сати и током ноћи на уторак. Снијег или сусњежица се очекују на подручју Крајине и запада Босне и на планинама у централним подручјима Босне.

Највиша дневна температура ваздуха биће углавном између један и шест, на југу земље од седам до 11 степени.

У Сарајеву ће бити претежно облачно вријеме с кишом до краја дана. Највиша дневна температура ваздуха биће до три степена.
Облачно вријеме с кишом очекује се и у уторак, са снијегом у јутарњим сатима на подручју Крајине.

Док се на подручју Херцеговине и југозапада Босне прогнозирају обилније падавине. Највиша дневна температура ваздуха углавном ће бити између шест и 12, на југу БиХ од 12 до 17 степени.

Престанак падавина прогнозира се за сриједу послијеподне. Највиша дневна температура ваздуха кретаће се углавном између четири и осам, на југу БиХ од 11 до 15 степени.

Облачно вријеме задржаће се до петка с највишим дневним температурама ваздуха иземђу пет и девет, на југу БиХ од 12 до 15 степени.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име