Приказан филм о српском страдању на Косову и Метохији

0
137

На Палама је синоћ приказан документарни филм “Ви идите, ја нећу” о српском страдању на Косову и Метохији и њиховом вјерском и културном насљеђу кроз историју.
Члан хуманитарне организације “Срби за Србе” Милан Ковачевић рекао је новинарима да ће прикупљена средства од продаје улазница бити искориштена за помоћ вишечланим породицама на Косову и Метохији у оквиру васкршње акције ове организације.

“Пројекције филма које се одржавају у оквиру пројекта `Тројка из блока`, као дио акција хуманитарне организације `Срби за Србе`, приказује се у 25 градова широм свијета поводом 15 година од кобног 17. марта 2004. и погрома српског и неалбанског становништва са Косова и Метохије и поводом 20 година од почетка НАТО бомбардовања СР Југославије, односно Републике Српске 1995. године”, нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да хуманитарна организација “Срби за Србе” скоро 14 година промовише борбу за бољу и свијетлију будућност српског народа.

Ковачевић је додао да је пројекција филма организована у Бијељини и Градишци на којима је је присуствовало око 500 људи и прикупљено је више од 2.000 КМ.

Филм “Ви идите, ја нећу” редитеља Хаџи Александра Ђуровића заснован је на књизи “Љетопис новог косовског распећа” чији је аутор Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Хуманитарни догађаји “Из блока” почели су популарним турниром у шутирању тројки “Тројка из блока” и убрзо су прерасли у препознатљив бренд ове организације.

Осим “Тројки из блока”, почели су да организују и догађаје као што је “Пикадо из блока”, “Рукомет из блока”, “Журка из блока” и многе друге.

Пројекција филма “Ви идите ја нећу” након Пала одржана је и у Источном Новом Сарајеву.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име