Прикупљање новца за лијечење Милоша Божовића трајаће до краја фебруара

0
884
Фото: Приватна архива

Хуманитарне акције са циљем прикупљања новца за лијечење младог фудбалера из Источног Сарајева, Милоша Божовића, настављају се и трајаће до краја фебруара.

Једна у низу биће одржана у петак, 25. јануара, у сали Културног центра Источно Ново Сарајево када ће бити организован хуманитарни концерт „Гуслама за Милоша” у којем ће учествовати Гусларско друштво „Филип Вишњић” Источно Сарајево, Гусларско друштво „Старина Новак” Пале и песникиња Милада Капетановић.

Улаз на ову манифестацију је добровољни прилог за опоравак младог фудбалера из Источног Сарајева, Милоша Божовића. Разне акције прикупљања новца за Милошево лијечење покренуо је секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, Ранко Скакавац.

Ранко за Српскаинфо истиче да се, од 1. јануара па све до краја фебруара, воде разне активности везане за прикупљање новца за даље лијечење Милоша Божовића.

– Прво смо активирали хуманитарни број 1433 у М:тел-у, а затим и отворили жиро-рачун у НЛБ банци, као и девизни рачун – каже Скакавац.

Он додаје да се јављају многа удружења која желе да организују своје манифестације, чији приходи ће ићи за Милошево лијечење.

– Договорене су многе ствари, биће и фудбалских утакмица и турнира, све то да бисмо у што скоријем року прикупили новац за помоћ Милошу и његовим родитељима – рекао је Скакавац.

Прикупљање новца за Милошево лијечење ће бити примарни задатак Црвеног крста Источна Илиџа у јануару и фебруару.

Подсјећамо, Милош Божовић, рођен 1996. године у Источном Сарајеву, несрећним случајем је доживио тешку повреду главе, када је 31. августа 2014. године на првенственој фудбалској утакмици омладинске Премијер лиге БиХ, ФК Славија – ФК Звијезда, задобио ненамјеран ударац у главу ногом противничког играча.

Након бројних хируршких интервенција, лијечења у земљи и иностранству, Милошев живот је сачуван, али његова борба ту не престаје Милош данас, везан за постељу, борави на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

Сви заинтересовани грађани могу да помогну тако што ће позвати 1433 или уплатити добровољни новчани прилог на:

Девизни рачун ИБАН: BA395620128150302590 Александар (Срета) Божовић, Улица Академика Петра Мандића 48, 71123 Сарајево

Field: Account with institution: SWIFT BIC:RAZBBA22 НЛБ Банка а.д. Милана Тепића број 4, 78000 Бањалука

Трансакциони рачун за посебну намјену број: 5620128150302396 Александар (Срета) Божовић – Милошев отац.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име