Припазите на климу, неисправна троши знатно више горива

0
223
Фото: Независне

С лијепим прољећним данима и првим високим температурама вјероватно сте у аутомобилу пожурили да упалите климу, али при томе можда увидјели да унутрашњост нити мирише баш угодно, нити се ваздух довољно хлади.

При томе, неки непознати звук допире из отвора за довод ваздуха у кабину?

Ни потрошња горива се није смањила иако су љетне гуме опет на аутомобилу, нема ни снијега ни леда ни проклизавања ни дуге вожње у ниским степеновима преноса!

Закључак је само један – клима-уређај мора на контролни преглед. А рјешење још једно – вози даље па ћеш након пет-шест хиљада километара потрошити онолико новца колико би коштала поправка уређаја. А клима-уређај неће радити како треба. Аутомобил с укљученим исправним клима-уређајем за вријеме уобичајене вожње троши само од 2 до 3 одсто више горива.

Дакле, у просјечном аутомобилу из средње класе, који троши око 7 литара горива на 100 километара, то је повећање потрошње за око 2 децилитра на 100 километара. Истина, клима-уређај ће сасвим солидно хладити унутрашњост возила чак и ако му недостаје и више од четвртине гаса, али ће се притом просјечна потрошња горива повећати за више од једне литре.

Зашто је важно редовно одржавати климу?

То осигурава његову дуготрајност, а возачу и путницима угодно путовање и – здравље! Недовољна количина плина или неисправан уређај повећавају потрошњу горива и загађење околине.

Уз то, када је клима-уређај укључен микроорганизми, махом бактерије, распршују се у унутрашњости возила, а то путници препознају као неугодан мирис. Осим по смраду, недостатак плина у систему или његову неисправност препознајемо по тому што не успијевамо да добијемо температуру коју смо програмирали или када се ваздух чак уопште не хлади. А да нешто није у реду ‘јавља’ нам и бука из отвора система за довод ваздуха у кабину.

Само када уредно одржавамо систем климатизације, бринемо о редовном чишћењу расхладних и уљних гасова у компресору и провјеравамо код сервисера да ли цури гас сигурни смо клима-уређај може радити пуном снагом. Он се састоји од много гумених цијеви и бртви које не дихтају увијек 100 одсто. Кроз микроскопске рупе и поре из кућишта компресора гас за расхлађивање непрестано излази у атмосферу.

Важно је споменути и загађење околине. То је био један од разлога увођења новога гаса R1234f, који је далеко мање штетан за околину. А поређења ради, рецимо да је ‘стари’ гас R134а чак 1.430 пута штетнији за атмосферу него угљен-диоксид (CO2).

Препоручује се сервисирање клима уређаја у ауту сваке двије године, а замјена филтера у унутрашњости 1 или 2 пута годишње. Пуњење клима уређаја кошта одо неких 40 па до око 80 марака у зависности од тога колико је потрошена.

Пуњење траје од 30 до 60 минута.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име