Приштина да престане да се труди да буде у центру међународне пажње

0
79

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да се Приштина у посљедње вријеме труди да не излази из центра међународне пажње, нагласивши да то није добар пут и да би требало да напусте такво држање.

“Без обзира на све, нама је, ипак, жао што делегација Приштине није учествовала на самиту Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/ и због пропуштене прилике за даљу сарадњу на регионалном плану. Образложили су да нису задовољни третманом домаћина. Зар ми нисмо испоштовали аранжман о регионалном представљању под којим је Приштина пристала и била укључена у Процес и раније. Није било разлога да делегација не дође”, истакао је Додик. 

На јучерашњем самиту СЕЕЦП-а одржаном на Јахорини, Додик је навео и проблем са /самопроглашеним/ Косовом због такси на извоз роба. 

“Ми разумијемо да Косово жели да ријеши питање путовања са БиХ. Очекивали смо да ће то питање бити ријешено на регионалном нивоу, у оквиру регионалних економских области. Али можемо разговарати о томе”, рекао је Додик. 

Према његовим ријечима, укидање такси је међународно правна обавеза које је Косово прихватило у оквиру Цефте.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име