Проблеме ријешити за преговарачким столом

1
592
Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Миленко Гранулић разговарао је са управом и директором Болнице “Србија” у Источном Сарајеву Гораном Тодоровићем о штрајку најављеном за 4. децембар, с циљем да сви актуелни проблеми буду ријешени за преговарачким столом.

Из Болнице је саопштено да су управа и директор болнице на састанку са Гранулићем поновили да ће се наставити тренд исплате плате сваког мјесеца до петог у мјесецу, како је било и до сада, да ће се најдаље до 20. децембра исплатити заостале обавезе према запосленима у овој здравственој установи.

Ријеч је о обавезама попут превоза, специјализације, накнада за рођење дјеце или помоћ због преминулог члана породице, јубиларне награде.

Током састанка је истакнуто и да ће се од јануара, упоредо са формирањем нове власти на нивоу Републике Српске, кренути у озбиљне и коначне договоре са ресорним министарством и Владом Републике Српске око исплате двије заостале плате које већ касне десетак година и регулисања неуплаћених доприноса за све запослене у овој болници.

У саопштењу се напомиње да је предсједник Струковног синдиката доктора медицине Миодраг Фемић током посјете болници обавио разговор са члановима Струковног синдиката доктора медицине дајући им подршку али није нашао времена да разговара са директором и управом болнице и на тај начин, омогућио да се кроз разговор дође до рјешења.

Штрајкачки одбор Болнице “Србија” у Источном Сарајеву усагласио је са руководством ове здравствене установе план и минимум процеса рада за вријеме штрајка, који је најављен за 4. децембар, уколико радницима не буду исплаћене плате за септембар и октобар са доприносима, као и доприноси за август.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име