Проблеми са недостатком гробних мјеста у Источном Сарајеву

0
316

За Комунално предузеће “Свети Марко” из Источног Новог Сарајева рјешавање недостатка простора за гробна мјеста представља приоритет и неопходно је обезбиједити простор за дужи период, рекла је директорица овог предузећа Бранка Обућина.

“Проширење гробља је стални проблем дужи низ година са којим се боримо и покушавамо пронаћи неко дугорочније рјешење”, нагласила је Обућина.

Обућина истиче да је у Градском гробљу “Враца” обезбијеђен простор за текућу годину, али је већ у овој години потребно извршити припрему новог проширења.

“Пружамо све врсте погребних услуга /осим услуга крематоријума/ уз цијене које су прихватљиве за стандард становништва. Одређен број људи одлучује се за резервацију једног гробног мјеста са бетонском цоклом и пет година одржавања које кошта 748 КМ, а два гробна мјеста /дупло гробно мјесто/, са бетонском цоклом и пет година одржавања кошта 1.440 КМ”, навела је Обућина.

Она додаје да је у надлежности Комуналног предузећа “Свети Марко” из Источног Новог Сарајева одржавање и управљање Градским гробљем Враца у овој локалној заједници, у оквиру којег је и војничко гробље.

“Свети Марко” одржава и војнички дио гробља у мјесном гробљу Врањеш, гробље Црквице – централно гробље у општини Источна Илиџа и гробље Касиндо – мјесно гробље.

У 2017. години кроз књиге умрлих, које води предузеће “Свети Марко” Источно Ново Сарајево, евидентирано је 637 сахрана, а у 2016. години 613.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име