Прође година без Глоговца-Жарко Лаушевић му упутио потресно писмо

0
575
Фото: Ж. Лаушевић

На данашњи дан, тачно годину дана од када нас је Небојша Глоговац напусто многе колеге сјећају се великог глумца. Овим поводом Жарко Лаушевић упутио је писмо Небојши.

Драги Глоги,

Читам твоју поруку од прије неки дан: “Знам да ће бити добро… Причаћемо… Само мало да прође ово лудило… Што кажу, Срби памте до четвртка, тако да се чујемо за викенд, а до тада, ево ти пар вицева…” Јесенас смо, чекајући превоз на аеродрому у Бостону, правили планове да нешто радимо заједно. Рекао си “радићемо сигурно или овдје или тамо”. Онда ти је стигла порука и поскочио си као мало дијете: “Добио сам награду у Лондону!”. Била је то награда за најбољег глумца престижног европског фестивала. Сви смо, понијети тим осјећајем великог поноса, одиграли посљедње извођење “Хадерсфилда”. И те ноћи сам те, као и на цијелој канадско-америчкој турнеји, гледао на сцени, са стране, нем од среће што присуствујем једном чудесном предавању и давању себе глуми какво никада раније нисам видио – написао је Жарко и наставио:

Моја настарија кћерка је годинама имала свог омиљеног и најбољег глумца. Онда ми је једног дана бојажљиво изјавила:

Тата, ти више ниси мој најбољи глумац!”. “Ах, ко је тај што је чеду моме помутио разум?” – промуцах неког патетичног Шекспира из сјећања. “Небојша Глоговац…” – скрушено ми признаде. Загрлих је.Па, он је и за мене најбољи глумац” – признах и ја њој.

Лакнуло јој је. И због тебе је отпутовала из Чикага с нама у Бостон да поново одгледа представу.

Глоги, од када сам чуо за твоју бољку, кренуо сам нешто да пишем за нас. Па да одиграмо… или овдје или тамо.

И чекам да се чујемо… за викенд.

Твој Жарко.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име