„Први кадар“: Публика посебно заинтересована за филмове о Првом свјетском рату

0
189

Извршни директор 12. Међународног филмског фестивала “Први кадар” Источно Сарајево Витомир Митрић изјавио је да очекује посебно интересовање публике за вечерашњи едукативни дио фестивала посвећен пројекцији два филма о Првом свјетском рату.

Документарни филм под називом “Дуго путовање у рат” аутора Милоша Шкундрића из Србије биће приказан у 17 часова, док је пројекција играног филма “Челичне ратнице” који је режирала Јелена Мила заказана за 19 часова.

За 20.30 часова предвиђен је мултимедијални концерт групе “Атентат”.

Данас, трећег дана Фестивала, у Културном центру Источно Ново Сарајево прије подне ће бити приказани документарни и кратки играни филмови “Чаробњак из Мутња” Бранка Лазића из Републике Српске, “Кукавица” Хаџи-Александра Ђуровића из Србије, “Обележени” Јована Допуђе из Србије и “Неко добар ће те наћи” /Сомеоне гоод wил финд yоу/ Лејле Строгов из САД.

На поподневном репертоару су филмови аутора из БиХ “Сарај`во” Мустафе Мустафића, “Осми дан” Јасмина Пивића и “Томиславов дневник2 Винка Лаотовића, након чега слиједи специјална пројекција филмова за лица која се налазе на издржавању казне затвора у Казнено-поправном заводу Кула.

Током дана биће настављен рад филмске школе “Првог кадра” у Дому омладине Зворник, гдје од сутра Фестивал наставља богат такмичарски и пратећи програм све до суботе, 17. новембра, када ће у 19 часова бити одржано свечано затварање фестивала, уручење награда, пројекција награђених филмова и концерт етно-састава “Катера” из Источног Сарајева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име