Први концерт на хармоници изводи дуо “Париз – Москва” из Француске

0
227

На Деветом Међународном музичком фестивалу “Акордеон арт плус” који се одржава у Источном Сарајеву, данас ће први концерт на хармоници одржати дуо “Париз-Москва” из Француске, а дјела програма за клавир извешће еминентни пијаниста Александар Сердар из Србије.

Сутра ће концерт одржати пијаниста из Хрватске Ђорђе Станети, а у вечерњим часовима публици ће се представити један од најзначајнијих акордеониста Јосиф Пуриц из Русије.

Посљедњег дана фестивала у петак, 18. маја, професор са Конзерваторијума у Лозани Стефан Шапуи одржаће предавање, а у 18.00 часова предвиђена је свечаност затварања, на којој ће бити додијељени пехари и новчане награде, а сваки од лаурета представиће се публици.

Девети Међународни музички фестивал “Акордеон арт плус”, на којем ове године учествује око 350 такмичара, отворен је синоћ.

Фестивал “Акордеон арт плус” организују Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике “Нови звук”.

У оквиру Фестивала, биће одржан Девети интернационални фестивал хармонике и Прво међународно такмичење пијаниста.

Предвиђено је такмичење солиста на хармоници, те камерних ансамбала и оркестара хармоника, а од ове године и надметање пијаниста у дисциплинама клавир, клавирски дуо и клавирски практикум.

Пристигло је више од 240 такмичарских пријава, а, будући да су укључени и камерни ансамбли и оркестри који имају више чланова, организатори очекују да ће бити више од 350 учесника.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име