Први пацијенти у новој поликлиници у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

0
652

Новоотворена Поликлиника, у оквиру болнице Касиндо, јуче је примила прве пацијенте. Сви су изузетно задовољни условима, али и услугом запослених, који сада имају много боље услове за рад.

Поликлинички блок опремљен је по најсавременијим стандардима. Пацијенти кажу да је особље одувијек било љубазно и сусретљиво, те да је нова поликлиника за примјер.

Колико су пацијенти одушевљени што коначно имају одговарајуће услове за дијагностику и лијечење, толико је и особљу лакше радити на једном мјесту.

– Овдје располажемо новом опремом, све је на једном мјесту и ми смо заиста презадовољни – каже Здравка Голјанин, специјалиста интерне медицине.

Вриједност ове инвестиције износи 5,5 милиона КМ, док је само за опремање и набавку медицинских уређаја утрошено је 2,5 милиона КМ.

– Ортопедска, хирушка и оториноларинголошка амбуланта нису још пресељене. Такође, ни радилогија, јер просторије гдје је смјештена није довољно излована, али очекујемо да ће то бити ријешено – каже Далибор Бошковић, потпарол болнице.

Завршетком нове болнице стварају се услови за нов млад кадар, који ће уз старије колеге бити ударна снага ове установе.

– Планирамо у најскорије вријеме да тражимо сагласност од Министарства за пријем још неколико младих људи које ћемо послати на едукацију. Тренутно се три наша љекара едукују у области гастроентерологије – каже Горан Тодоровић, директор болнице.

За изградњу нове болнице у Источном Сарајеву уложено је 55 милиона КМ и очекује се да ће бити завршена ове године, а како је најављено, цијели комплекс ће се звати „Србија“

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име