Путин у Србији у јануару

0
265

Предсjедник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Чепурином, који му је пренио приједлог предсједника Владимира Путина да посјети Србију у јануару.

Вучић је рекао да је за Србију изузетна част да поново угости предсједника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника.

Са амбасадором Чепурином је договорено да одмах почну припреме за долазак руског предсједника у Београд, како би посјета потврдила традиционално пријатељство двију земаља и братство два народа. Тим поводом је најављено да ће ускоро бити одржана сједница Мјешовитог међувладиног комитета за сарадњу, како би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размјене између Србије и Русије и њиховог економског напретка, наводи се у саопштењу.

Предсједник Вучић је рекао да је веома почаствован што је поново имао прилику да у Москви разговара са предсjедником Путином.

Српски предсjедник и руски амбасадор су размотрили резултате те посjете и оцијенили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двију земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности, а Вучић је рекао да ће Србија увек тежити добрим односима и сарадњи у региону, наводи се у саопштењу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име