Рајко Дукић писао премијерки РС: Држи банку, пусти хиљадарку!

2
1188

Предсједник компаније “Боксит” из Милића, Рајко Дукић, упутио је отворено писмо предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић у којој је упозорава на могуће посљедице непланског инвестирања у изградњу аутопутева искључиво у западном дијелу РС.

Писмо преносимо у цјелости и без измјена.

„У Блицу од 11. јануара ове године, под насловом „Акцизе у циљу јачања привреде“, изјависте да ће повећање акциза, односно цијена горива, бити подстицај и замајац привреде Републике Српске.

Претпостављам да се Ваша изјава односи, превасходно на Западни дио Републике Српске, гдје се искључиво граде ауто-путеви а које гради грађевинска оператива из Западног дијела. А ако није тако, онда ми објасните какве ће користи имати привреда Источнога дијела, на примјер Компанија „Боксит“, која ће, по основу акциза, дати за гориво око 600.000 КМ.

Ако се гради само да би се градило, односно запослила грађевинска оператива, а без икакве рачунице о исплативости градње тих ауто-путева, имајући притом у виду отплату ануитета, трошкове инвестиционог и текућег одржавања, плате итд., не своди ли се то на рачуницу: “Држи банку, пусти хиљадарку”.

Зар Вам Хрватска, са којом се везујете ауто-путевима и проблеми које она има са својим, није за наук, па да на примјер размислите да, умјесто мегаломанских и скупих ауто-путева, реконструишете постојеће путеве, преводећи их у брзе цесте. Можда би нешто од тога припало Источном дијелу који ће, кроз повећане акцизе и кроз враћање дугова и покрића губитака ауто-путева, имати и те какве „користи“.

Поздрав,

Предсједник Компаније

мр Рајко Дукић“

2 коментара

  1. Autoput se pravi gdje se isplati, praviti autoput kroz istocni dio RS gdje nema ni 400 000 stanovnika je suludo. Gospodin Dukic je 100 % upravu, pogledajte “cuveni” autoput 9. januar? Neka neko objavi koliko je vozila prislo preko njega? Mi smo uzasno siromasna zemlja za ove skupe igracke.

  2. Rajko Dukic ne zna da mu je kompanija opstala zahvaljujuci Zeljki Cvijanovic i Miloradu Dodiku.
    On isto tako ne zna da se je ona zalagala da AUTOPUT koji finansira Turska ide preko romanije za BG a ne preko Tuzle i Bijeljine kako se je zalagao SDS.Rajko ako nemas sta konretno i vazno da kazes bolje ti je da sutis jer izgleda da ne vladas elementarnim znanjem kada je autoput u pitanju.
    Bez auto puta nema ni pravih investicija,nema fabrika i proizvodnje.Brze ceste su polovicna rijesenja i vema malo ce poboljsati uslove u saobracaju.Izgradnjom autoputeva smanjuju se nesrece za 80% pa ti sada vidi sta valja a sta ne valja.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име