Разговарано о актуелним пројектима градске администрације

0
84

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић упознао је амбасадора Словеније у БиХ Зорицу Букинац о актуелним пројектима градске администрације, са посебним освртом на међународне конкурсе за три велика градска пројекта.

Радојичић је на састанку у Бањалуци најавио да ће ускоро бити расписан међународни конкурс за идејно рјешење будуће конгресно-конференцијске дворане, укључујући и хотел више категорије, саопштено је из бањалучке управе града.

Он је додао да је у плану и расписивање међународних архитектонских конкурса за нови градски мост у Доцу и за централно подручје града.

“Када је ријеч о сарадњи са Удружењем Словенаца `Триглав`, Град им је додијелио нови простор за рад, а ријеч је о једном од најактивнијих удружења националних мањина у Бањалуци”, рекао је Радојичић.

Букинчева је захвалила Градској управи за помоћ у рјешавању питања простора за рад Удружења Словенаца, али и за досадашњу подршку коју Град пружа раду овог удружења.

На састанку је било ријечи и о могућностима интензивирања економске и сарадње на пољу културе са локалним заједницама у Словенији.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име