Реакција Борачке организације РС: И незапосленим демобилисаним борцима додијелити једнократну помоћ

0
417
Фото : Синиша Пашалић / РАС Србија

Борачка организација Републике Српске поздравља одлуку Владе Српске о додјели једнократне помоћи пензионерима и пита да ли ће барем незапосленим демобилисаним борцима бити додијељена једнократна помоћ од 100 КМ, колико ће добити пензионери који примају мјесечни износ до 366 КМ.

Борачка организација сматра одлуку Владе Српске о додјели помоћи пензионерима изразом бриге за најстарију категорију становништва, али истовремено пита “до када ће БОРС бити на маргини бриге по питању социјалног, економског и друштвеног положаја”.

“У посљедњим иступима представника извршне власти више пута је недвосмислено речено да је брига о пензионерима приоритет Владе Српске. Понављамо да немамо ништа против најстаријих суграђана, али смо чврсто увјерени да демобилисани борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца због историјске улоге у одбрани Српске морају бити на првом мјесту бриге и поштивања Владе Српске”, саопштено је из БОРС-а.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Влада на данашњој сједници донијела одлуку о додјели једнократне помоћи свим пензионерима.

Цвијановићева је појаснила да ће пензионери који имају пензију у висини до просјечне пензије, односно до 366 КМ, добити једнократну помоћ од 100 КМ, пензионери чија је пензија у висини до просјечне плате до 850 КМ добиће 50 КМ а остали који имају већу пензију од просјечне плате примиће 30 КМ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име