Реализована акција „Тројка без блока“

4
2345

На иницијативу мјештана Актив младих Српске демократске странке организовао је акцију „Тројка без блока“ чији је циљ био чишћење, уређење и враћање сјаја игралишту код Електротехничког факултета.

Идеје за игралиште дошла је од студената након што је послије рата заживио комплекс факултета, јер су жељели мјесто на којем ће проводити слободне сате и квалитетно искористити одморе.

Игралиште је ускоро постало култно мјесто за баскет које је окупљало заљубљенике кошарке са цијелог подручја општине Источно Ново Сарајево, студенте који су дошли из цијеле Републике Српске као и играче Славије, који су, док се није направила дворана Славија, имали своје тренинге управо на овом мјесту.

Игралиште „Код ЕТФ-а“ како га многи зову, било је мјесто квалитетних турнира, редовно уређивано и одржавано.

Данас су млади  поставили нове табле за кошеве, офарбали конструкцију и обиљежили терен.

Предсједник Актива младих Дарко Џебо рекао је да се Актив младих одлучио на ову акцију,  како би скренуо пажњу, како локалној власти, тако и грађанима на проблем недостатка зелених површина и игралишта.

“Назив акције „Тројка без блока“ је настао када смо добили информацију да би у скорије вријеме овдје, на мјесту гдје су многа позната имена почела своје прве кошаркашке кораке, требао да се гради стамбени објекат. Свјесни смо колико је ово игралиште значајно, не само за нас који живимо овдје, него и за студенте којима је ово одлично мјесто за изаћи и провести своје слободно вријеме дружећи се и играјући“, изјавио је Џебо.

Александар Поповић који је 2009. године био иницијатор да игралиште добије и расвјету, сјећа се колико је овај терен био значајан, не само за студенте, него и за професионалне кошаркаше који су свакодневно имали тренинге.

„Не бих волио да се овај терен угаси јер је неизоставни дио одрастања свих нас који живимо овдје, а и момака из цијеле општине који су овдје радо долазили. Многа пријатељства су настала, градови су се повезали. Ово је мјесто које заиста има душу“, рекао је Александар.

Своје прве кошаркаше кораке на овом игралишту започела је и дугогодишња кошаркашица БиХ, репрезентативка кадетске, јуниорске, а сада и сениорске селекције, Николина Џебо.

„Драго ми је што се покренула ова акција како би се уредило ово игралиште јер знам по себи како је оно корисно за све, најприје за студенте, а и за све грађане. Када није сезона, да би одржала форму обавезно дођем овдје и тренирам, а друштво ми праве и моје колегице“, рекла је Николина.

Владимир Копривица, некадашњи кошаркаш Славије је рекао да се већина њихових тренинга одржавала на игралишту и да је то било мјесто гдје су мимо тренинга вјежбали заједно, играли турнире и учили млађе генерације правилима кошарке.

Реализацију акције је помогао и Актив жена Српске демократске странке.

„Задовољство нам је било помоћи младима да уредимо игралиште. Ово ће, као и до сада сигурно бити мјесто окупљања и дружења љубитеља кошарке“, изјавила је предсједница Актива жена и кандидат за народног посланика на сљедећим изборима, Босиљка Дуњић.

4 коментара

  1. Bravo za potez, to je nešto što je potrebno u svakom naselju! Može li mi neko objasniti značenje naziva projekta “Trojka bez bloka”??? Ne kontam baš, imali smo projekat “Trojka iz bloka” koji je humanitarnog karaktera, a šta ovo znači i zar nema i nije ni bolo kreativnijeg naziva?!?!?
    I da da nam izbora nije, studenti, djeca i svi mi obični smrtnici bismo izumrli, jer samo tad se ove stvari stave na dnevni red i “nešto se kao uradi”!

    • Trojka bez bloka objasnjeno u tekstu, bez bloka kao simbol gradjevinskog materijala da se igralista ne ruse i na njima prave stambeni objekti….Ideja je dosla spontano a to sto DADAN odmah pocne da komentariše to je njgovo a staonvnici ovog dijela grada i studenti su rekli svoje…Trojka iz bloka priča koju smo lično podržali i pojavili se i uvjek cemo se rado odazvati ma KO GOD JE ORGANIZATOR….

  2. Konacno pravi potezi u ovoj Opstini. Ovdje kosarku i mali fudbal igraju mladi, a ponekad i malo stariji, bez obzira na razlicite poglede oko mnogih stvari i zbog toga od sveg srca cestitam organizatorima na ovom potezu.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име