Репрезентативци Србије јуниорски шампиони Европе

0
1608
Фото: b92.net

Браво ‘Орлићи’! Кошаркаши Србије до 18 година нови су прваци Европе, пошто су у финалу у Лиепаји савладали домаћина Летонију – 99:90!

Mлади кошаркаши Србије су одиграли фантастичан турнир у Летонији, у завршници побиједили у утакмици са доста осцилација и још једном потврдили да је Србија земља кошарке!

Прваци Европе постали су: Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Марко Пецарски, Богдан Рутешић, Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Тома Васиљевић, Далибор Илић, Урош Трифуновић и Филип Петрушев, са тренером Александром Бућаном.

Они су одбранили трофеј освојен прије годину дана са тренером Јовановићем.

Млади српски играчи одлично су отворили утакмицу и већ у првих неколико минута стигли до двоцифрене предности.

Од самог старта доминирали су Марко Пецарски и Филип Петрушев (обојица двоцифрени већ у првих 20 минута), док је очигледна намјера србијанског тима била да се што више лопти гура под обруч.

Летонци нису имали рјешења за српски двојац у рекету који је константно изнуђивао прекршаје, а када се пробудио и Зоран Пауновић, нагло је почела да расте предност Србије.

Екипа Александра Бућана је у једном тренутку водила и 17 разлике, на полувремену имала плус од 13 поена, али се по повратку из свлачионице десио велики пад.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име