Ријешите се целулита у само пар потеза

0
802

Целулит постаје једна од главних тема међу женама тек када се приближимо љетном периоду и бикини сезони.

Тада је, наравно, већ касно за примјену било којег третмана, јер борба против целулита захтијева вријеме и упорност. Зато је можда управо сад прави тренутак да се позабавите овим проблемом како бисте љето дочекале спремне.

Многе жене које се против целулита боре тако што кожу четкају, куну се да је ријеч о „техници“ која даје одличне резултате. Али, дјелује ли четкање на суво заиста? Откријте сами…

Прије свега, важно је знати што ћете тиме постићи. Као најважнији резултат четкања на суво управо је уклањање мртвих станица, због чега кожа постаје мека и погодна за разна козметичка средства, а прије свега за лосионе и креме који ће је нахранити. Сувим четкањем уствари потичете циркулацију и помажете лимфном сустему. Управо на овим кључним тачкама заснива се дјелотворност антицелулитног програма. Али, осим што ћете четкањем на суво уклонити токсине и мртве станице, поједини стручњаци тврде да ћете на тај начин разбијати и масти накупљене испод коже.

Како би требало користити четку? Прије него што започнете с третманом набавите четку с природним влакнима, јер синтетичка могу оштетити осјетљиву кожу. Затим је важно научити технику. Најбоље је да кожу четкате одмах ујутро, прије туширања те започните од дијелова коже захваћене целулитом, као што су бедра и задњица. Одмах након четкања истуширајте се да бисте испрали мртве станице коже коју сте овим процесом скинули, а потом тијело намажите храњивом кремом. Ако кожа постане црвена, то је знак да је највјеројатније прејако четкате. Ипак, будите стрпљиви, јер потребно је вријеме да би се кожа навикла на овај поступак, а резултате ћете примијетити већ за неколико седмица.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име