Родитељи ће за 20 година моћи бирати пол, љепоту и интелигенцију дјетета!

0
1002

Ако постоји нешто у чему се атеисти и вјерници могу сложити то је да је рођење једно од највећих чуда на свијету. Особа која даје живот другом људском бићу. Сада човјек може доћи на свијет на неколико различитих начина, узимајући неке особине од мајке и неке од оца у случајном узорку.

Ипак, научници сада раде на реализацији плана који ће будућим родитељима омогућити да “изграде” своје бебе у лабораторији. За отприлике 20 година, репродукција би се могла углавном обавити унутар лабораторијe умјесто мајчине утробе, а то ће, према ријечима научника, бити јефтино.

Парови ће имати низ ембриона створених у лабораторији из њихове ДНК. Заметак је створен узимањем станица коже од женке која се може користити за стварање матичних станица, а затим у коначници јаја. Јајa се затим оплодe што резултира са неколико ембрија који се затим просијавају, омогућујући стручњацима да виде јесу ли склони одређеним болестима.

Уклањање свих врста здравствених проблема и остављање само добрих дијелова биће могуће, као и одабир боје косе, очију, спољашњег изгледа и интелигенције.

Иако још нисмо дошли до те фазе да будући родитељи као из каталога бирају најпожељније особине дјетета,  врло је могуће да нас то чека у не тако далекој будућности.

Погледајте предавање Paul Knoepfler-а на ову тему:

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име