Рукавице дају печат стилу

0
140

Чак и даме које не воле да прекривају шаке током најхладнијих мјесеци у години су принуђене да то учине. Има, наравно, и оних којима није потребан минус напољу да би ставиле рукавице, јер овај дио асесоара сматрају једним од најљепших зимских украса.

И док су рукавице претходних сезона биле украшаване паспулима у некој контрастној боји и мијењале дужину, почевши од веома кратких које тек незнатно прекривају ручне зглобове, ове су знатно продужене, па поједини модели прелазе и лактове. Овакве рукавице прича су за себе и могу да буду адут ваше одијевне комбинације. Углавном су једнобојне, али сачињене од коже у јаркој боји (црвеној, жутој, зеленој, нијансама плаве, розе), што их чини упечатљивим.

Нарочито су на цијени оне које откривају прсте. Осим што су практичне, јер не отежавају ниједну уобичајену радњу, оне чине да истовремено буду видљиви још неки детаљи, лак за нокте, прстење…

Ако веома дуге рукавице нису ваш избор, на располагању су вам и кратке, али ефектне – израђене од коже у боји старог злата, рђе или које иду у комплету с украсима који подсјећају на наруквице, што може да вас инспирише да преко неког сличног пара, којим већ располажете, ставите омиљене комаде накита.

 

Плетене и кожне рукавице

Током зиме рукавице носите у торбици или џеповима од капута. Ове године поново су у моди оне само са палцем, са отвореним прстима, као и са дугим наставком све до лакта. Уколико сте се одлучили за кожне рукавице, значи да ћете их носити са елегантнијом одјећом. На вама је да одаберете оне са дужим или краћим наставком. Бајкерски модели с изрезаним прстима и додатком нитни могу учинити да сте у тренду.

Оно што је примијећено је да су и принтани модели изузетно велики хит. Kожне рукавице од змијске и крокодилске коже даће вам дозу урбаног шика за предстојеће хладне дане. Kратке кожне рукавице са дугмићима и рајсфершлусима су потпуно залуђеле свијет. Што се тиче укупног асесоара, па тако и рукавица, ове сезоне је парола “Што више – то боље”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име