Руси показали “дрона убицу” (ВИДЕО)

0
486

Након тврдњи Пентагона да Москва блефира када говори о “дрону убици”, Русија је објавила снимак на којем се налази “Su-70 ohotnik-B”,велики дрон који лети 1.000 километара на час и има домет од 3.500 километара.

Овај дрон, како тврде руски војни извори, ефикасно уништава непријатељске циљеве на копну и обавља истраживачке задатке.

Замјеник министра одбране Алексеј Криворучко најављује почетак употребе ове летјелице од почетка идуће деценије, односно од 2020. године.

У јуну прошле године ова беспилотна летјелица проглашена је прототипом руског ловца шесте генерације, док је у јулу имала први лет.

Буџет за овај пројекат процјењује се на чак 1,6 милијарди рубаља /око 24.206.303 долара/.

Колико се зна, за стварање ударне беспилотне летјелице тежине до 20 тона били су задужене компаније “Сухој” и “Миг”, наводе војни портали.

Претходно је директор америчке Националне обавјештајне агенције Данијел Коутс најавио да ће Русија у будућности бити највећи војни противник Америке.

У наступу пред Конгресом САД, он је рекао да ће Русија располагати са највећим војним потенцијалом од свих вјероватних америчких противника.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име