Рускиња погинула на Дурмитору

0
399
Durmitor mountain

Руска држављанка Елвира Баранова /21/ преминула је од посљедица пада на превоју Самар на планини Дурмитор изнад Жабљака, саопштено је из црногорске Горске службе спашавања.

Из Горске службе спасавања рекли су да су припадници те службе, који су у спасилачку акцију кренули на позив Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе, у реону испод превоја Самара затекли синоћ тијело Баранове.

Првобитно је припадницима Горске службе спасавања дојављено да је млада Рускиња само повријеђена, међутим када су дошли, она је била мртва.

Поред Баранове, како наводе из Горске службе спасавања, био је вођа групе, такође руски држављанин, који је покушао да јој укаже прву помоћ.

“Он је са Барановом и још три руске држављанке покушао да пређе превој Самар, када се догодила несрећа”, додаје се у саопштењу.

Наводи се и да је касно синоћ извршена евакуација још три руске држављанке, које су остале заглављене на локацији са које је пала Баранова.

Из Горске службе спасавања оцјењују да је група у поход на Дурмитор кренула без адекватне планинарске опреме, што је, највјероватније, и узрок несреће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име