Садмир Тарић тврди да је полицију довео до Едина Гачића и тражи 50.000 КМ

0
2005
Фото: I.Š./Klix

Садмир Тарић и Армин Каровић тврде да су полицији у недјељу дали кључну информацију која је довела до лоцирања вишеструког убице Едина Гачића због којег су протеклих осам дана страховали сви становници БиХ.

Садмир у разговору за Klix истиче да се све дешавало у недјељу након што је полицији пријавио да је током обављања пословних задатака на одржавању аутопута А1 Сарајево – Тарчин угледао најтраженијег бјегунца у БиХ на брду поред пута.

– Звао сам све полиције око 16 сати у недјељу, као савјестан грађанин, а ПУ Кисељак има моју и колегину пријаву. Видио сам га јер радим на обилазак аутопута и протеклих седам дана сам био у смјени и посебно обраћао пажњу на брда. Полиција је стигла након сат и по и све блокирала, али он је побјегао у брда. Могао ме убити, био сам 100 метара испод њега – прича нам Тарић.

Говори како је поставио сигнализацију као да ради с циљем да буде ту док не дође полиција.

– Мени је глава у торби била. А да нисам позвао полицију, убио би некога, убио ми мене, убио би некога да узме ауто, јер се спуштао на аутопут. Ја да нисам позвао полицију неко би тај дан страдао. Колеге из Контролног центра су гледали и упозоравали ме да требам отићи због опасности – рекао је Садмир.

Он истиче да постоји и снимак видеонадзора ЈП Аутоцесте када је стигла полиција и окружила цијело подручје код моста који се налази на подручју гдје је пронађен Гачић.

– Гледали смо двогледом и пратили ситуацију, али он је побјегао јер полиција није одмах могла реаговати због брдовитог предјела.

Садмир Тарић је јутрос одлучио јавити се надлежнима који су обећали награду у износу од 50 хиљада КМ за информацију која ће довести до лоцирања и хватања убице.

Након што је стигао у зграду Владе Кантона Сарајево и тражио кратки сусрет с премијером Едином Фортом добио је одговор да је премијер на састанку и да га не може примити, али да за све што га интересује треба питати комесара МУП-а КС Мевлудина Халиловића.

Садмир је, према упути, кренуо према згради Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево с намјером да разговара с комесаром Халиловићем, али ни у МУП-у није наишао на добре вијести.

– Отишао сам у МУП и нису ми дали да дођем до комесара. Рекли су ми да награда уопште није расписана и отјерали су ме. Иако сам тражио сусрет с комесаром, он није дошао, већ су послали неке друге људе – казао је Тарић.

Да ли ће Садмир и Армин успјети доказати да су с полицијом подијелили кључне информације које су резултирале лоцирањем и ликвидирањем серијског убице остаје да се види. С друге стране очекује се и очитовање Владе КС у вези с обећаном наградом, односно да ли ће некоме припасти.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име