Сахрана Милене Дравић у петак у Алеји заслужних грађана

0
310

Велика српска глумица Милена Дравић биће сахрањена у петак, 19. октобра, у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу поред супруга Драгана Николића.

Опело ће бити служено у 15.00 часова, а сахрана ће бити обављена у 15.30 часова.

Комеморација ће бити одржана у 12.00 часова у “Звездара театру”, преносе медији.

Милена Дравић преминула је јуче у 79. години након тешке болести.

Једна је од највећих глумица које су имале Србија и Југославија.

У каријери дужој од 50 година снимила је 90 филмова, а најпознатији у којима је остварила улогу су, између осталих, “Прекобројна”, “Лјубавни живот Будимира Трајковића”, “Козара”, “Битка на Неретви”, “Уна”, “Рад на одређено вријеме”, “Није лако са мушкарцима” и “Зона Замфирова”.

Позната је још и као учитељица из култне серије “Приче из Непричаве”, а остварила је улоге у серијама “Полицајца са Петловог брда”, “Приче из радионице”, “Позориште у кући”.

Са супругом и колегом Драганом Николићем је од 1972. до 1974. водила популарни шоу програм “Образ уз образ”.

Дравићева је добитница Награде за најбољу споредну глумицу на Канском филмском фестивалу, специјалне награде Златна ружа на Филмском фестивалу у Венецији, најпрестижнијих српских награда Добричин прстен и “Жанка Стокић” за цјелокупан допринос југословенској и српској кинематографији, награде “Јоаким Вујић”, награде Павле Вуисић на Филмским сусретима у Нишу, четири Златна ћурана на Данима комедије у Јагодини и рекордних десет Златних арена на Филмском фестивалу у Пули.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име