Салон нових аутомобила у који нико није ушао 30 година

0
578

У салон аутомобила, на Малти, нова возила су стигла прије више од 30 година и од тада у њему стоје. У питању је излог снова за сваког обожаваоца Субаруа, али и колекционара.

Јустy, Импреза, па и Самбар с краја 1980-их не звуче превише примамљиво, али када вам кажемо да су још у најлону, ствари се помало мијењају. Иако су произведени прије 30 и више година, ови аутомобили имају доста посебну животну причу.

Ако већ није тужна, онда је досадна, јер од рођења стоје у излогу Субаруовог салона.

А међу њима је и Субару XТ, заиста посебан купе који је био најавио Субаруов улазак у свијет луксуза. Напредне аеродинамике и пилотског кокпита, с 1.8 Турбо мотором и погоном на све точкове био је сан многих, баш као и његов насљедник СВX пристигао 1992. године.

Питање је шта се још крије у складиштима салона, далеко од очију пролазника који неријетко застану уз овај већ деценијама затворен салон.

Истини за руку, ту и тамо се у понуди појави неки нови стари аутомобил, али ово је заиста први случај да је заробљена цијела гама једног произвођача из тог периода. А  тако ће и остати јер аутомобили нису на продају. Свако мало неко их обиђе, а и чињеница да сви аутомобили имају надуване гуме довољно говори.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име