Саниран плафон у новоотвореној Поликлиници у Источном Сарајеву

0
382

Ригипс плоча која је пала претходног дана са стропа једне од просторија новоизграђене Поликлинике Болнице Источно Сарајево је замијењена новом.

Претходног дана члан Одбора СДС-а за здравство Слободан Станић информисао је медијима да се срушио плафон.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да се у Поликлиници Болнице Источно Сарајево јутрос није срушио строп, већ је пала једна ригипс коцка.

“Симптоматично је зашто се то десило данас. Ми ћемо то провјерити”, рекао је Богданић, након што је члан Одбора СДС-а за здравство Слободан Станић рекао да се у Поликлиници јутрос срушио плафон у једној од просторија, што није изазвало теже посљедице.

Члан Одбора СДС-а за здравство Слободан Станић тврдио је  да је Поликлиника Болнице Источно Сарајево отворена без претходног техничког пријема, чиме је нарушен основни сертификациони стандард за отварање болнице.

Он је додао да рушење плафона није изазвало теже посљедице, иако је могло доћи до повреда пацијената и особља, али и да се оштети и скупа медицинска опрема.

“Сматрамо да такве установе не треба отварати када некоме одговара, већ када буду сви услови за то испуњени”, поручио је Станић.

Поликлиника Болнице Источно Сарајево отворена је 10. марта.

Опремање медицинском и немедицинском опремом отворене Поликлинике дио је пројекта “Пројектовање, изградња и опремање нове Јавне здравствене установе Болнице Источно Сарајево”. Поликлиника је укупне површине око 4.000 метара квадратних. Дио објекта је поново изграђен, а дио објекта је адаптиран и реорганизован.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име