Саопштење за јавност Предсједништва Oпштинске борачке организације Трново

12
1393

Предсједништво Oпштинске борачке организације Трново увријеђени су неистинитом изјавом начелника општине Трново Драгомира Гаговића поводом обиљежавања 26 година од страдања цивила у Трнову.

Наиме, начелник је у изјави за медије рекао сљедеће: „Судионик сам тога догађаја и посљедњи сам живи свједок који је прешао преко Рогоја. Сви који су остали иза мене су, нажалост, побијени“.

Тачно је да је господин Гаговић, на жалост, рањен али хвала Богу, лакше. Оно што није тачно је да је посљедњи живи свједок који је прешао преко Рогоја и да су остали побијени, јер је Рогој прешао у пријеподневним сатима 30. јула док је знатан број цивила уз заштиту бораца Војске Републике Српске прешао преко Рогоја у касним вечерњим сатима 31. јула, а борци су остали до 01. августа.

Оваквом несмотреном изјавом начелник је умањио улогу и значај бораца који су оставши на Рогоју и послије 30. јула показали немјерљиву храброст и истинску вољу да заштите српске цивиле што је могуће више. Питамо се да ли је ово покушај прекрајања истине о страдању цивила у Трнову у посљедњем отаџбинском рату?

Осим тога, поражавајућа је чињеница да нико од функционера и одборника из ОО СНСД Трново није присуствовао обиљежавању 26 година од страдања српских цивила. Зар је могуће да не осјећају потребу да искажу почаст страдалима и суосјећање са преживјелим и свим онима који су изгубили своје најмилије тада?

Предсједништво Општинске борачке организације Трново

12 коментара

  1. Gagoviću kako te nije sramota reći da si ostavio nemoćne civile iza sebe. Možeš li mirno spavati znajući da si mogao spasiti neke od njih od sigurne smrti a nisi. POBJEGAO SI.

  2. “Сви који су остали иза мене су, нажалост, побијени“. Ovom izjavom čovjek je priznao da je dezerter. Zna se ko se “povlačio” 29 i 30.07. Znači nesretnik je znao da su iza njega ostali civili kojima trebala zaštita i svjesno ih ostavio na milost i nemilost Edu Godinjaku. Pravi vojnici su se povlačili zajedno sa civilima 31.07. i 01.08. i čuvali nas Edovih ubica. Ko zna možda je gospodin Poslednji Mohikanac i tad bio u talu sa Ibrom Berilom?!

  3. “Сви који су остали иза мене су, нажалост, побијени“. Ovom izjavom čovjek je priznao da je dezerter. Zna se ko se “povlačio” 29 i 30.07. Znači nesretnik je znao da su iza njega ostali civili kojima trebala zaštita i svjesno ih ostavio na milost i nemilost Edu Godinjaku. Pravi vojnici su se povlačili zajedno sa civilima 31.07. i 01.08. i čuvali nas Edovih ubica. Ko zna možda je gospodin Poslednji Mohikanac i tad bio u talu sa Ibrom Berilom?!

  4. Kako ga nije sramota reći:”Сви који су остали иза мене су, нажалост, побијени“. To samo govori kolika je kukavica i kakav je bio borac. Koliko se sjećam bio je ranjen u baš “nezgodno mjesto”. Priča se da mu je Ibro Berilo tad pomogao da pobjegne pa mu sad vraća dug.

  5. Зато смо и најебали кад нас је бранио он и такви као он.Срећа наша па су ту били борци из Трнова и чували народ. Има ли ико жив од бораца Трнова да каже да господин Спасилац не говори истину? Сигурно му је Ибро Берило помогао да побјегне па му сад враћа дуг. Зна ли ико у који дио тијела је рањен наш “Спасилац”?

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име